Periscope Hesabı Kapatma Ve Silme İşlemleri

Periscope kullanıcıları merak ettiği detaylardan biri periscope hesabı kapatma ve silme işlemleri konusudur. Henüz ülkemizde pek yaygın olmasa da pekçok ülkelerde kullanılan periscope bu sayede geniş bir kullanıcı potansiyeline sahiptir. Pekçok uygulamalara nazaran değişik bir işleyişe sahip olan periscope kullanımı kolaydır. Sisteme kayıt olmak için panel kısmından kullanıcı adı, şifre, e-posta bilgileri girilmesi yeterlidir. 2017 tarihinde ülkemizde meydana gelen bazı problemler sebebiyle 2017 yılından itibaren ”Scope” adıyla hizmet sunan Periscope Android ve İOS işletim sisteminde kullanılabilir.

Periscope Nedir?

Periscope, herkese aktif ya da kullanıcılar arasında kullanılabilen bir mobil uygulama türüdür. Periscope uygulaması ücretsiz bir biçimde akıllı telefonlara indirilerek mobil cihaz üzerinden kolayca kullanılabilir.

Periscope Hesabı Kapatma

Periscope uygulamasında hesabın kapatılması ve silinmesi için kullanıcıların bir dizi işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Uygulama hesabın kapatılması taraftarı olmadığından bir dizin işlemlere yer vermiştir. Bu sebeple Periscope’den hesabın kapatılması için linklerden faydalanılması mümkün değildir Bunun yerine kullanıcıların sisteme mail atarak hesabı sildirmesi gerekiyor. Ayarlar bölümünden de hesabın sildirilmesi mümkün değildir. Bu sebeple sadece help@periscope.tv e-posta adresinden mesaj atılarak hesabın sildirilmesi talep edilmesi gerekiyor. Kullanıcılar sunulan e-posta adresinden hesaplarının kapatılmasına yönelik istekte bulunması gerekiyor. Bunun haricinde uygulama üzerinden işlem gerçekleştirilerek de Periscope hesabı silinebilir.

Periscope Üyelik İptali

Periscope üyelik iptali için kullanıcıların kendi paneli üzerinden profillerini açması gerekiyor. Bu adımdan sonra ekranda bir dizi işlem yer alıyor. En alt bölümde yer alan ”yardım merkezi” aktif edilmesi üyeliğin iptali için ilk seçenektir. Yardım merkezi üyelerin ”Contact Us” yazısını görmesini sağlıyor. Gerçek anlamda buradaki temel hedef ise kullanıcıların yetkililer ile temas etmesinin sağlanmasıdır. Kullanıcılar son adımda ise yetkililere e-posta atabileceği bir bölüm ile karşılaşır. Mail adres bilgileri girildikten sonrasında konu kısmından ise ”Account Deletion” yazılması gerekiyor. Bu yazı hesap silme anlamına geliyor. Kullanıcılar her iki bölümde de bu yazıyı yazdığında sistem yöneticileri tarafından hesap silme işlemi gerçekleştirilir.

Periscope hesabı yani yeni ismiyle ”Scope” uygulamasında kullanıcı hesabı pasif duruma dönüştürüldükten sonra diğer sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi yeniden hesap aktif edilebilir. Mevcut kullanıcı adı ve şifresi üzerinden sisteme yeniden girilerek kapatılan hesap kolayca tekrardan aktif edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir