Hangouts Hesap Kapatma İşlemleri

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından çok sık olmasa da bir şekilde tercih edilmekte olan mesajlaşma uygulamalarından birisi de Hangouts adlı ücretsiz mesajlaşma uygulaması olmaktadır. Hangouts aracılığıyla ücretsiz bir şekilde mesajlaşmanın yanı sıra karşılıklı olarak görüşmeler de sağlanabilmektedir. Kendine has birtakım ifadelere de sahip olan Hangouts uygulaması son derece keyifli ve eğlenceli zamanlar geçirilmesine olanak tanımaktadır. Fakat son zamanlarda Hangouts tarzında değişik pek çok uygulama ortaya çıkmıştır.  Bu sebeplerden ötürü uygulama, yerini yenilerinin alması dolayısıyla akıllı telefonlar içerisinden kaldırılmak istenmektedir. Gmail uzantısı vasıtasıyla çalışan hangouts hesap kapatma işlemleri hususunda derinlemesine düşünülmesi farz olmaktadır. Zira bu sistem, Google hesapları ile bir arada olacak biçimde sunulmaktadır.

Yani hesaplardan bağımsız olarak kullanımı veyahut kapatılması mümkün olmamaktadır. Hangouts kullanıcıları uygulamaya ait birtakım verileri silerek ya da akıllı telefonlarının ayarlar kısmından uygulamayı devre dışı bırakarak uygulamanın görüntüleme biçimlerini değiştirebilmektedir. Fakat bilgilerin Hangouts uygulamasından tam olarak silinmesi için uygulamayla mevcut olan Google hesaplarının da bu uygulamayla beraber ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Hangouts Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hangouts hesabı ile alakalı olarak veri temizleme ya da devre dışı bırakma düşünceleri sizlere kâfi gelmediği takdirde Hangouts hesap kapatma işleminin birinci adımı olan Google hesaplarını silmekle işe başlayabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için öncelikli olarak http://myaccount.google.com/?pli=1#deleteservices adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun akabinde, açılmış olan kısım Google ile ilgili olan uygulamaların sadece tek bir alanda görüleceği sayfalardan biri olma özelliğine sahiptir.

Hangouts hesabını kapatmak isteyen kişiler bu sayfa üzerinde sol tarafta yer almakta olan birbirinden farklı seçeneklerle karşı karşıya kalacaklardır. Bu seçenekler arasında hesapların kapatılması işlemine yönelik olan ‘Hangouts’u Sil’ seçeneğine tıklamaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra kullanmakta olduğunuz mevcut Google hesapları aracılığı ile bir arada var olan yani Google tarafından geliştirilen bir platform olan Hangouts hesabı ve hesapta bulunan veriler akıllı telefonlar içerisinden tamamen silinmiş olacaktır. Fakat yine de bahsi geçen kapatma işlemi çok sık önerilen metotlardan birisi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir